Colaborarea cu lingviștii

De la dexonline wiki
Versiunea din 9 septembrie 2015 18:36, autor: Cătălin.Frâncu (discuție | contribuții)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare

În acest document încercăm să formulăm o ofertă oficială pe care să o putem face oricărui lingvist sau lexicograf care dorește să scrie articole pe teme de exprimare pentru dexonline.

Financiar

  • Pentru articole originale plătim 10€ / 1.000 de cuvinte;
  • Pentru tehnoredactarea unor documente existente (GLR etc.) plătim 2€ / 1.000 de cuvinte;
  • Pentru refolosirea unui articol existent (publicat anterior altundeva), plătim 2€ / 1.000 cuvinte (articolul trebuie să poată fi preluat fără probleme cu drepturile de copiere).
  • Pentru compilații din mai multe surse fără elemente de originalitate, plătim 6€ / 1.000 de cuvinte.

Știe cineva prețurile pieței? Am ales cifra de 10€ / 1.000 de cuvinte pentru articole originale pentru că, dacă articolul este bine lucrat și este scris în 3 ore (în medie), rezultă un salariu decent de 3.33€ / oră, respectiv 586€ / lună cu 22 zile lucrătoare a 8 ore (nu că ar lucra cineva cu normă întreagă, dar pentru comparație).

Drepturi de copiere

Avem nevoie de articole sub licența GPL. Trebuie explicat acest lucru, căci cred că e neobișnuit. Noi le putem redistribui sub aceeași licență, iar ei la rândul lor pot face ce vor cu aceste materiale, le pot vinde și altcuiva etc.

Oare pentru acest aspect am avea nevoie de ceva semnat? Nu cred că e probabil, dar e posibil scenariul în care ei revând un articol unei reviste, iar revista vine la noi și ne cere să dăm jos copia noastră de pe site.

Protecții

Sunt trei probleme de care trebuie să ne protejăm:

  1. Logoree sau articole de joasă calitate, pentru a umple paginile.
  2. Disensiuni între lingviști. Nu putem prezenta două articole care să se contrazică.
  3. Plagiatul. Aici este simplu, este motiv pentru încetarea colaborării.

Propun să începem cu un sistem permisiv. Spiritul wiki este să porți discuții pe marginea fiecărui articol și să-l editezi colaborativ până rezolvi toate disputele. Dacă ne abonăm cu toții la firul discuțiilor și al articolelor noi, putem ridica obiecții chiar în paginile de discuții ale articolelor. Dacă problemele persistă, îmi asum eu sarcina de a discuta cu autorii de materiale.

Limite

Trebuie specificat că pentru început dorim un buget de 100€ / lună. Sigur, gratuit găzduim oricâte, pentru autorii stimulați de vizibilitatea articolelor.

Oferta

Vezi Ofertă pentru lingviști pentru oferta concretă rezultată din aceste principii.