Diferență între revizuiri ale paginii „Ești o nulitate și spui numai inepții”

De la dexonline wiki
Sari la navigare Sari la căutare
 
(Nu s-au afișat 14 versiuni intermediare efectuate de alți 3 utilizatori)
Linia 1: Linia 1:
Dragă cititorule,
Dragă cititorule,


Dacă ai ajuns pe această pagină din întâmplare, nu o lua în serios. Dacă însă ți-am recomandat noi să o citești, atunci înseamnă că te considerăm o nulitate care spui numai inepții.
Dacă ai ajuns la această pagină din întâmplare, o poți citi, dar nu o lua personal! Dacă însă te-am sfătuit noi să o citești, atunci înseamnă că te considerăm o nulitate care spune numai inepții.


Problema cu nulitățile este că sunt mulți și este imposibil să le ținem piept tuturor. Chiar și unuia singur, cum ești tu, este greu să-i rezistăm, căci inepțiile pe care spune sunt atât de multe și trece de la una la alta atât de repede încât, ca un boxer prins în pumni, nu știm unde să parăm mai întâi. Și viața e scurtă și aglomerată și noi avem lucruri bune de făcut, nu să stăm să convingem nulitățile să nu mai spună inepții.
Problema cu nulitățile este că sunt multe și este imposibil să le ținem piept tuturor. Chiar și unuia singur, cum ești tu, este greu să-i rezistăm, căci inepțiile pe care le spune sunt atât de multe și trece de la una la alta atât de repede încât, ca un boxer prins în pumni, nu știm unde să parăm mai întâi. Iar viața e scurtă și aglomerată și noi avem lucruri mai bune de făcut decât să stăm să convingem nulitățile să nu mai spună inepții.


Dar nici nu putem să îndurăm în tăcere. :-) De aceea, ca să economisim timp, ținem evidența diverselor inepții pe care ne-a fost dat să le auzim de-a lungul timpului. Vezi care ți se aplică.
Dar nici nu putem să îndurăm în tăcere. :-) De aceea, ca să economisim timp, ținem evidența diverselor inepții pe care ne-a fost dat să le auzim de-a lungul timpului. Vezi care ți se aplică.


Pentru referință, iată o [[:Categorie:Opinii|colecție a punctelor noastre de vedere]] și a principiilor noastre, cu argumente. Deși, având în vedere că ești o nulitate, ne așteptăm să fie pierdere de vreme -- ca și cum ai încerca să conversezi rațional cu o găină.
Pentru referință, iată o [[:Categorie:Opinii|colecție a punctelor noastre de vedere]] și a principiilor noastre, cu argumente. Deși, având în vedere că ești o nulitate, ne așteptăm să fie o pierdere de vreme -- ca și cum ai încerca să conversezi rațional cu o găină.


Ai fost trimis la această pagină în nume personal. Unii membri ai echipei dexonline sunt mai nonconflictuali. Ei au puterea de a îndura bădărăniile tale zâmbindu-și în interior, cu mulțumirea că fac un lucru bun. Alții sunt mai meschini și n-au de gând să tolereze inepțiile tale.
Ai fost trimis la această pagină în nume personal. Unii membri ai echipei dexonline sunt mai puțin conflictuali. Ei au puterea de a îndura bădărăniile tale zâmbindu-și în interior, cu mulțumirea că fac un lucru bun. Alții sunt mai meschini și n-au de gând să tolereze inepțiile tale.


== Cine vă plătește? ==
== Cine vă plătește? ==
Linia 15: Linia 15:
Ne acuzi de mercenarism, dar oamenii îi acuză pe alții de păcate pe care ei înșiși s-ar gândi să le comită. Suntem convinși că tu însuți te-ai preta la propagandă pe bani, doar că ție nu ți-a cerut nimeni asta. Și nu ți-a cerut nimeni asta pentru că ești o nulitate și nimeni n-a auzit de tine. În CV-ul tău scrie „m-am născut și am trăit până azi”.
Ne acuzi de mercenarism, dar oamenii îi acuză pe alții de păcate pe care ei înșiși s-ar gândi să le comită. Suntem convinși că tu însuți te-ai preta la propagandă pe bani, doar că ție nu ți-a cerut nimeni asta. Și nu ți-a cerut nimeni asta pentru că ești o nulitate și nimeni n-a auzit de tine. În CV-ul tău scrie „m-am născut și am trăit până azi”.


dexonline are două surse de venituri: reclame prin Google AdSense și donații de la utilizatori care consideră că vor ne doneze bani (sume între 10 și 200 de lei, în medie 48 de lei). Evident, toate aceste venituri sunt necondiționate de vreun mesaj anume. Promitem [https://dexonline.ro/doneaza ce să facem cu donațiile] pentru dezvoltarea proiectului, dar atât.
''dexonline'' are o singură sursă de venituri: donațiile de la utilizatorii care consideră că merită investească în munca noastră (sume între 10 și 200 de lei, în medie 48 de lei). Evident, toate aceste venituri sunt necondiționate de vreun mesaj anume. Promitem [https://dexonline.ro/doneaza ce să facem cu donațiile] pentru dezvoltarea proiectului, dar atât.
 
Dacă ar fi să împărțim banii câștigați în toată existența noastră la orele muncite de toți oamenii dedicați proiectului, ajungem undeva (estimativ) pe la fabuloasa sumă de 6-7 lei pe oră, înainte de toate taxele. Ești o nulitate dacă crezi că cineva a intrat în proiectul dexonline pentru bani.


Dacă ar fi să împărțim banii câștigați în toată existența noastră la orele muncite de toate persoanele care s-au dedicat proiectului, ajungem undeva (estimativ) pe la fabuloasa sumă de câțiva lei pe zi, înainte de a aplica taxele, și aceasta fără să scădem cheltuielile cu infrastructura. Ești o nulitate dacă crezi că cineva a intrat în proiectul dexonline pentru bani!


== Faceți politică ==
== Faceți politică ==


Nu faci diferența între [[Civism și politică]]. dexonline este în primul rând un demers civic, chiar mai mult decât unul tehnic. Noi ne-am asumat această feliuță a culturii românești, limba și definițiile, și am spus „astea trebuie să existe pe Internet și noi ne vom ocupa de transpunere”. Dar sperăm ca și alți oameni cu spirit civic să-și asume alte feliuțe, pentru că micile gesturi de bunăvoință între oameni diferențiază o societate plăcută de o junglă în care ne mâncăm unii pe alții.
Nu faci diferența între [[Civism și politică]]. dexonline este în primul rând un demers civic, chiar mai mult decât unul tehnic. Noi ne-am asumat această feliuță a culturii românești, limba și definițiile, și am spus „acestea trebuie să existe pe Internet și noi ne vom ocupa de transpunere”. Dar sperăm ca și alți oameni cu spirit civic să-și asume alte feliuțe, pentru că micile gesturi de bunăvoință între persoane deosebesc o societate plăcută de o junglă în care ne mâncăm unii pe alții.


De aceea, nu ne este totuna dacă ne facem treaba într-un stat de drept sau într-o junglă a hoților și obiectăm vehement ori de câte ori un grup de lichele încearcă să confiște statul de drept și să-și confecționeze legi care să ridice hoția la rang de virtute. Obiectăm pentru că deturnarea statului de drept este moartea civismului. Generația care vine se va uita în jur și va trage concluzia că adevăratele modele de viață nu sunt voluntarii idealiști, ci hoții cinici, pentru că uite, fură ca-n codru și nu pățesc nimic.
De aceea, nu ne este totuna dacă ne facem treaba într-un stat de drept sau într-o junglă a hoților și obiectăm vehement ori de câte ori un grup de lichele încearcă să confiște statul de drept și să-și confecționeze legi care să ridice hoția la rang de virtute. Obiectăm pentru că deturnarea statului de drept este moartea civismului. Generația care vine se va uita în jur și va trage concluzia că adevăratele modele de viață nu sunt voluntarii idealiști, ci hoții cinici, pentru că, uite, fură ca-n codru și nu pățesc nimic.


Dar tu, nulitate, trăiești în lumea ta mică, îi pui pe toți în aceeași oală și ai senzația că orice interes pentru treburile cetății trebuie încadrat la „politică”. Și de altfel am cunoscut și politicieni cu o ținută impecabilă, pe care i-am urma până la sacrificiu. Dar pe tine te-au spălat televiziunile pe creier atât de mult, încât faci o criză de isterie numai când ți se pare că ceva miroase a politică. Asta înseamnă să ai o jumătate de creier și zero discernământ. Asta înseamnă să fii o nulitate.
Dar tu, nulitate ce ești, trăiești în lumea ta mică, îi pui pe toți în aceeași oală și ai senzația că orice interes pentru treburile cetății trebuie încadrat la „politică”. Și de altfel am cunoscut și politicieni cu o ținută impecabilă, pe care i-am urma până la sacrificiu. Dar pe tine te-au spălat televiziunile și rețelele sociale pe creier atât de mult, încât faci o criză de isterie numai când ți se pare că ceva miroase a politică. Aceasta înseamnă să ai o jumătate de creier și zero discernământ. Aceasta înseamnă să fii o nulitate.


== Poporul a votat acești conducători ==
== Poporul a votat acești conducători ==


Poporul l-a votat și pe Hitler, nulitate. Dar un vot nu este un cec în alb, nu este o dispensă pentru ca aleșii să siluiască țara asta cum vor.
Poporul l-a votat și pe Hitler, nulitate. Dar un vot nu este un cec în alb, nu este o dispensă pentru ca aleșii să siluiască țara aceasta cum vor.


În nulitatea ta, ți se pare că democrația înseamnă să votezi, ți se pare că prin acea ștampilă ți-ai îndeplinit toate obligațiile tale de bun cetățean. Dar acela este doar un firav început. Democrația se păstrează cu mâna pe pix, pe telefon, pe tastatură și, la nevoie, pe portavoce și pe placardă.
În nulitatea ta incomensurabilă, ți se pare că democrația înseamnă să votezi, ți se pare că cu acea ștampilă ți-ai îndeplinit toate obligațiile tale de bun cetățean. Dar acela este doar un firav început. Democrația se păstrează cu mâna pe pix, pe telefon, pe tastatură și, la nevoie, pe portavoce și pe placardă.
 
Ai o mentalitate de șerb feudal, supus unei autorități incontestabile. Uiți că aleșii noștri sunt '''angajați''' să facă o treabă în numele nostru, la fel ca și un instalator sau o bonă. Dacă le-ai dat drumul instalatorului și bonei în casă, nu înseamnă că i-ai mandatat să-ți facă lac în casă și să-ți maltrateze copilul. Când îi prinzi cu astfel de derapaje, îi tragi la răspundere.


Ai o mentalitate de șerb feudal, supus unei autorități incontestabile. Uiți că aleșii noștri sunt '''angajați''' să facă o treabă în numele nostru, la fel ca și un instalator sau o bonă. Dacă le-ai dat drumul instalatorului și bonei în casă, nu înseamnă că i-ai împuternicit să-ți facă lac în casă și să-ți maltrateze copilul. Când îi prinzi cu astfel de derapaje, îi tragi la răspundere.


== Folosiți dexonline ca să vă promovați opiniile politice ==
== Folosiți dexonline ca să vă promovați opiniile politice ==


Ce înseamnă „vă folosiți de dexonline”? Noi '''suntem''' dexonline. Suntem câțiva oameni care am investit fiecare câte 10-20.000 de ore în proiectul ăsta, plus o lungă trenă de voluntari care au investit câte 1-2-100-1.000 de ore, fiecare după posibilități. Suntem inseparabili de proiect, este mai simplu să ne tai o mână sau un picior decât să ne delimitezi de dexonline. Eeste ca și cum ne-ai acuza că „vă folosiți de gură ca să vorbiți”. Dar tu, nulitate, nu înțelegi lucrurile astea, pentru că n-ai creat în viața ta ceva durabil.
Ce înseamnă „vă folosiți de dexonline”? Noi '''suntem''' dexonline. Suntem câțiva oameni care am investit fiecare câte 10-20.000 de ore în proiectul acesta, plus un lung șir de voluntari care au investit câte 1-2-100-1.000 de ore, fiecare după posibilități. Suntem inseparabili de proiect, este mai simplu să ne tai o mână sau un picior decât să ne delimitezi de dexonline. Este ca și cum ne-ai acuza că „vă folosiți de gură ca să vorbiți”. Dar tu, nulitate, nu înțelegi lucrurile acestea, pentru că n-ai creat în viața ta nimic durabil.


== Nu mai trec pe la voi, mai sunt și alte site-uri ==


== Nu mai trec pe la voi, mai sunt și alte site-uri ==
Du-te și uită-te la poze cu pisici pe Facebook, acolo e o liniște călduță și vei fi ferit de deranjurile acestei lumi. Dar, pentru informarea ta: pentru definiții nu mai sunt și alte site-uri. Orice site pe care găsești definiții ale limbii române este o clonă a dexonline. Și lucrul acesta se întâmplă pentru că noi am hotărât ca [[Manifestul dexonline#Bază de date liberă|baza de date a dexonline să fie liberă]], adică oricine să o poată descărca, folosi și modifica oricum dorește, fără opreliști. Da, am decis să distribuim fără opreliști rezultatul zecilor de mii de ore din munca noastră. Și am decis asta pentru binele culturii române.


Du-te și uită-te la poze cu pisici pe Facebook, acolo e o liniște călduță și ești ferit de deranjurile acestei lumi. Dar, pentru informarea ta: pentru definiții nu mai sunt și alte site-uri. Orice site pe care găsești definiții ale limbii române este o clonă a dexonline. Și lucrul ăsta se întâmplă pentru noi am decis ca [[Manifestul dexonline#Bază de date liberă|baza de date a dexonline fie liberă]], adică oricine să o poată descărca, folosi și modifica oricum dorește, fără opreliști. Da, am decis să distribuim fără opreliști rezultatul zecilor de mii de ore din munca noastră. Și am decis asta pentru binele culturii române.
Singura cerință pentru cei care creează site-uri-clonă este să ne menționeze. Faptul unii aleg nu ne menționeze spune despre ei că ignoră și cele mai de bază standarde de decență umană. Du-te la site-urile lor, fiți nulități împreună.


Singura cerință pentru cei care creează site-uri-clonă este să ne menționeze. Faptul că unii oameni aleg să nu ne menționeze spune despre ei că ignoră și cele mai de bază standarde de decență umană. Du-te pe site-urile lor, fiți nulități împreună.
== Sunteți băsiști, iohanniști, macoviști, sorosiști, USR-iști etc. ==


În afara cazurilor când membri ai echipei și-au expus preferințele electorale, chiar nu știm unul despre altul cum votează. Deci nici să vrem nu prea putem să ne încadrăm într-una din aceste tabere. O singură dată am îndemnat oamenii [[Votați Iohannis pe 16 noiembrie 2014!|să voteze cu cineva anume]], și nu pentru că am fi mari fani ai persoanei, ci pentru că era alternativa din acel moment la năruirea statului de drept în România.


== Sunteți băsiști, iohanniști, macoviști, sorosiști, USR-iști etc. ==
În schimb, ce știm sigur e că tu ești un nul(ist). Tu însuți ai vinde-o și pe maică-ta pentru prețul potrivit și crezi că toți ceilalți suntem ca tine. Nu poți să concepi că uneori persoanele spun lucruri pentru că cred în ele, pentru că încearcă să schimbe lumea în bine.


În afara cazurilor când membri ai echipei și-au expus preferințele electorale, chiar nu știm unul despre altul cum votează. Deci nici vrem nu prea putem să ne încadrăm într-una din aceste tabere. O singură dată am îndemnat oamenii [[Votați Iohannis pe 16 noiembrie 2014!|să voteze cu cineva anume]], și nu pentru că am fi mari fani ai persoanei (deși un pic simpatic ne este), ci pentru că era singura alternativă la năruirea statului de drept în România.
== Nu faceți ce ar trebui faceți / Vă depășiți atribuțiile ==


În schimb, ce știm sigur e că tu ești un nul(ist). Tu însuți ai vinde-o și pe maică-ta pentru prețul potrivit și crezi că toți ceilalți suntem ca tine. Nu poți concepi că uneori oamenii spun lucruri pentru că cred în ele, pentru încearcă schimbe lumea în bine.
Aceasta este varianta prostului coleric pentru vina închipuită de [[Civism_%C8%99i_politic%C4%83#%E2%80%9EAve%C8%9Bi_opinii%E2%80%9D | a avea opinii]]. Nulitățile agresive nu se mulțumesc ne admonesteze pentru delictul de a avea opinii, ci ne trasează și sarcini și atribuții, căci ''prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul''. Ce contează aportul nulității la proiectul ''dexonline'' (si foarte probabil la orice altă inițiativă care ajute societatea) este nul? „Indicațiile prețioase” fac parte din bagajul oricărei nulități!


Obișnuite să fie servite unor entități dubioase (asociații religioase fanatice, grupări extremiste, partide corupte, „ideologi” impostori etc.), nulitățile spălate pe creier nu pot înțelege nici libertatea de a gândi singur și sunt realmente bulversați de faptul că există oameni pentru care supunerea intelectuală nu este o opțiune, astfel că reacționează violent la perspectiva existenței unor organizații în care nu există constrângeri! Fiind incapabile să aibă curajul să aibă opinii în comunitatea al cărei sclav este și încercând să decompenseze complexele propriei nimicnicii, nulitatea simte nevoia să pară că face ceva dând directive celorlalți.


== (va urma) ==
== (va urma) ==

Versiunea curentă din 4 august 2023 02:10

Dragă cititorule,

Dacă ai ajuns la această pagină din întâmplare, o poți citi, dar nu o lua personal! Dacă însă te-am sfătuit noi să o citești, atunci înseamnă că te considerăm o nulitate care spune numai inepții.

Problema cu nulitățile este că sunt multe și este imposibil să le ținem piept tuturor. Chiar și unuia singur, cum ești tu, este greu să-i rezistăm, căci inepțiile pe care le spune sunt atât de multe și trece de la una la alta atât de repede încât, ca un boxer prins în pumni, nu știm unde să parăm mai întâi. Iar viața e scurtă și aglomerată și noi avem lucruri mai bune de făcut decât să stăm să convingem nulitățile să nu mai spună inepții.

Dar nici nu putem să îndurăm în tăcere. :-) De aceea, ca să economisim timp, ținem evidența diverselor inepții pe care ne-a fost dat să le auzim de-a lungul timpului. Vezi care ți se aplică.

Pentru referință, iată o colecție a punctelor noastre de vedere și a principiilor noastre, cu argumente. Deși, având în vedere că ești o nulitate, ne așteptăm să fie o pierdere de vreme -- ca și cum ai încerca să conversezi rațional cu o găină.

Ai fost trimis la această pagină în nume personal. Unii membri ai echipei dexonline sunt mai puțin conflictuali. Ei au puterea de a îndura bădărăniile tale zâmbindu-și în interior, cu mulțumirea că fac un lucru bun. Alții sunt mai meschini și n-au de gând să tolereze inepțiile tale.

Cine vă plătește?

Ne acuzi de mercenarism, dar oamenii îi acuză pe alții de păcate pe care ei înșiși s-ar gândi să le comită. Suntem convinși că tu însuți te-ai preta la propagandă pe bani, doar că ție nu ți-a cerut nimeni asta. Și nu ți-a cerut nimeni asta pentru că ești o nulitate și nimeni n-a auzit de tine. În CV-ul tău scrie „m-am născut și am trăit până azi”.

dexonline are o singură sursă de venituri: donațiile de la utilizatorii care consideră că merită să investească în munca noastră (sume între 10 și 200 de lei, în medie 48 de lei). Evident, toate aceste venituri sunt necondiționate de vreun mesaj anume. Promitem ce să facem cu donațiile pentru dezvoltarea proiectului, dar atât.

Dacă ar fi să împărțim banii câștigați în toată existența noastră la orele muncite de toate persoanele care s-au dedicat proiectului, ajungem undeva (estimativ) pe la fabuloasa sumă de câțiva lei pe zi, înainte de a aplica taxele, și aceasta fără să scădem cheltuielile cu infrastructura. Ești o nulitate dacă crezi că cineva a intrat în proiectul dexonline pentru bani!

Faceți politică

Nu faci diferența între Civism și politică. dexonline este în primul rând un demers civic, chiar mai mult decât unul tehnic. Noi ne-am asumat această feliuță a culturii românești, limba și definițiile, și am spus „acestea trebuie să existe pe Internet și noi ne vom ocupa de transpunere”. Dar sperăm ca și alți oameni cu spirit civic să-și asume alte feliuțe, pentru că micile gesturi de bunăvoință între persoane deosebesc o societate plăcută de o junglă în care ne mâncăm unii pe alții.

De aceea, nu ne este totuna dacă ne facem treaba într-un stat de drept sau într-o junglă a hoților și obiectăm vehement ori de câte ori un grup de lichele încearcă să confiște statul de drept și să-și confecționeze legi care să ridice hoția la rang de virtute. Obiectăm pentru că deturnarea statului de drept este moartea civismului. Generația care vine se va uita în jur și va trage concluzia că adevăratele modele de viață nu sunt voluntarii idealiști, ci hoții cinici, pentru că, uite, fură ca-n codru și nu pățesc nimic.

Dar tu, nulitate ce ești, trăiești în lumea ta mică, îi pui pe toți în aceeași oală și ai senzația că orice interes pentru treburile cetății trebuie încadrat la „politică”. Și de altfel am cunoscut și politicieni cu o ținută impecabilă, pe care i-am urma până la sacrificiu. Dar pe tine te-au spălat televiziunile și rețelele sociale pe creier atât de mult, încât faci o criză de isterie numai când ți se pare că ceva miroase a politică. Aceasta înseamnă să ai o jumătate de creier și zero discernământ. Aceasta înseamnă să fii o nulitate.

Poporul a votat acești conducători

Poporul l-a votat și pe Hitler, nulitate. Dar un vot nu este un cec în alb, nu este o dispensă pentru ca aleșii să siluiască țara aceasta cum vor.

În nulitatea ta incomensurabilă, ți se pare că democrația înseamnă să votezi, ți se pare că cu acea ștampilă ți-ai îndeplinit toate obligațiile tale de bun cetățean. Dar acela este doar un firav început. Democrația se păstrează cu mâna pe pix, pe telefon, pe tastatură și, la nevoie, pe portavoce și pe placardă.

Ai o mentalitate de șerb feudal, supus unei autorități incontestabile. Uiți că aleșii noștri sunt angajați să facă o treabă în numele nostru, la fel ca și un instalator sau o bonă. Dacă le-ai dat drumul instalatorului și bonei în casă, nu înseamnă că i-ai împuternicit să-ți facă lac în casă și să-ți maltrateze copilul. Când îi prinzi cu astfel de derapaje, îi tragi la răspundere.

Folosiți dexonline ca să vă promovați opiniile politice

Ce înseamnă „vă folosiți de dexonline”? Noi suntem dexonline. Suntem câțiva oameni care am investit fiecare câte 10-20.000 de ore în proiectul acesta, plus un lung șir de voluntari care au investit câte 1-2-100-1.000 de ore, fiecare după posibilități. Suntem inseparabili de proiect, este mai simplu să ne tai o mână sau un picior decât să ne delimitezi de dexonline. Este ca și cum ne-ai acuza că „vă folosiți de gură ca să vorbiți”. Dar tu, nulitate, nu înțelegi lucrurile acestea, pentru că n-ai creat în viața ta nimic durabil.

Nu mai trec pe la voi, mai sunt și alte site-uri

Du-te și uită-te la poze cu pisici pe Facebook, acolo e o liniște călduță și vei fi ferit de deranjurile acestei lumi. Dar, pentru informarea ta: pentru definiții nu mai sunt și alte site-uri. Orice site pe care găsești definiții ale limbii române este o clonă a dexonline. Și lucrul acesta se întâmplă pentru că noi am hotărât ca baza de date a dexonline să fie liberă, adică oricine să o poată descărca, folosi și modifica oricum dorește, fără opreliști. Da, am decis să distribuim fără opreliști rezultatul zecilor de mii de ore din munca noastră. Și am decis asta pentru binele culturii române.

Singura cerință pentru cei care creează site-uri-clonă este să ne menționeze. Faptul că unii aleg să nu ne menționeze spune despre ei că ignoră și cele mai de bază standarde de decență umană. Du-te la site-urile lor, fiți nulități împreună.

Sunteți băsiști, iohanniști, macoviști, sorosiști, USR-iști etc.

În afara cazurilor când membri ai echipei și-au expus preferințele electorale, chiar nu știm unul despre altul cum votează. Deci nici să vrem nu prea putem să ne încadrăm într-una din aceste tabere. O singură dată am îndemnat oamenii să voteze cu cineva anume, și nu pentru că am fi mari fani ai persoanei, ci pentru că era alternativa din acel moment la năruirea statului de drept în România.

În schimb, ce știm sigur e că tu ești un nul(ist). Tu însuți ai vinde-o și pe maică-ta pentru prețul potrivit și crezi că toți ceilalți suntem ca tine. Nu poți să concepi că uneori persoanele spun lucruri pentru că cred în ele, pentru că încearcă să schimbe lumea în bine.

Nu faceți ce ar trebui să faceți / Vă depășiți atribuțiile

Aceasta este varianta prostului coleric pentru vina închipuită de a avea opinii. Nulitățile agresive nu se mulțumesc să ne admonesteze pentru delictul de a avea opinii, ci ne trasează și sarcini și atribuții, căci prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul. Ce contează că aportul nulității la proiectul dexonline (si foarte probabil la orice altă inițiativă care să ajute societatea) este nul? „Indicațiile prețioase” fac parte din bagajul oricărei nulități!

Obișnuite să fie servite unor entități dubioase (asociații religioase fanatice, grupări extremiste, partide corupte, „ideologi” impostori etc.), nulitățile spălate pe creier nu pot înțelege nici libertatea de a gândi singur și sunt realmente bulversați de faptul că există oameni pentru care supunerea intelectuală nu este o opțiune, astfel că reacționează violent la perspectiva existenței unor organizații în care nu există constrângeri! Fiind incapabile să aibă curajul să aibă opinii în comunitatea al cărei sclav este și încercând să decompenseze complexele propriei nimicnicii, nulitatea simte nevoia să pară că face ceva dând directive celorlalți.

(va urma)