Editarea definițiilor

De la dexonline wiki
Sari la navigare Sari la căutare

Sursă

Unele surse nu sunt deschise pentru moderare și nu pot fi modificate.

Stare

Dacă treceți o definiție în starea ștearsă, ea va fi automat disociată de orice intrare. Definiția va fi imposibil de găsit la o căutare ulterioară, tocmai din cauza disocierii. Definiția este încă disponibilă în panoul de pagini recent vizitate.

Etichete

Acest câmp este opțional. În general, recomandăm etichetarea arborilor de sensuri, mai degrabă decât a definițiilor. Deci etichete ca [învechit], [ironic], domeniul de aplicare nu sunt necesare aici.

Intrări

Intrările asociate cu aceste definiții. Pot fi două sau mai multe, în situațiile în care dicționarul grupează mai multe sensuri într-o singură definiție, dar noi am decis să le spargem în două sau mai multe intrări.

Conținut

Vedeți Ghidul voluntarului pentru formatările acceptate în conținutul definiției.

Reafișează

Tipărește definiția cu modificările făcute. Modificările nu sunt încă salvate.

„Nu pot analiza sintactic definiția.”

Pentru unele definiții (în prezent doar cele din MDA2), sistemul încearcă să le analizeze din punct de vedere sintactic și chiar să corecteze automat unele probleme. De exemplu:

  • Forma de bază și variantele trebuie să aibă formatul bold italic.
  • Paranteza cu detalii morfologice trebuie să înceapă cu atestarea (At:) și să se termine cu etimologia (E:).
  • Sensurile trebuie să fie numerotate crescător, fără dubluri sau numere lipsă.

Cînd întîmpină probleme, sistemul tipărește un avertisment și inserează marcajul ◼◼◼ în caseta de editare, la poziția unde consideră el că ar fi eroarea. Acest mecanism nu este perfect din multe motive:

  • Analiza sintactică nu este perfectă, căci a trebuit să deducem sintaxa folosită de autorii MDA2.
  • Unele greșeli pot trece neobservate, iar alteori sistemul raportează erori care nu există în realitate.
  • Sistemul poate insera marcajul ◼◼◼ la o poziție incorectă, de exemplu dacă omiteți paranteza pătrată închisă „]” după detaliile morfologice.

Cînd primiți acest mesaj, este bine să vă uitați, măcar superficial, la poziția indicată și să vedeți dacă puteți face o corectură. Dacă nu vă este clar care ar putea fi problema, este OK să o ignorați.