Diferență între revizuiri ale paginii „Ghid pas cu pas pentru modificare”

Sari la navigare Sari la căutare
Linia 50: Linia 50:
Derulați în jos pentru a vedea despre ce greșeală este vorba (în exemplul nostru, cuvântul ''niște'' ar trebui să fie scris cu litere italice, dar este scris cu litere drepte).


[[Fișier:Ghid08.png]]
[[Fișier:Ghid08.png]]
Acum începe editarea propriu-zisă. Derulați înapoi la începutul paginii și dați click pe una dintre cele două legături „modificare”. Cea de sus editează întreaga pagină, cea din dreapta unei secțiuni anume editează numai acea secțiune.


[[Fișier:Ghid09.png]]
[[Fișier:Ghid09.png]]
Veți primi o cutie de editare cu textul-sursă al paginii. Nu vă lăsați descurajați de sintaxă, o veți învăța foarte repede. În exemplul nostru, textele italice trebuie încadrate de câte două apostrofuri.
Derulați în jos până găsiți înregistrarea pentru ''codri înverziți.'' Remarcați că textul ''niște'' nu este inclus între apostrofuri, de aceea nu apare cu litere italice.


[[Fișier:Ghid10.png]]
[[Fișier:Ghid10.png]]
Adăugați câte două apostrofuri înainte și după cuvântul ''niște''. De obicei, noi includem și punctuația adiacentă între apostrofuri (parantezele), dar acesta este un detaliu minor.


[[Fișier:Ghid11.png]]
[[Fișier:Ghid11.png]]
Derulați până la sfârșitul paginii și apăsați „Salvează”. Cu timpul, vă puteți obișnui să apăsați și „Previzualizare” în prealabil, pentru a confirma vizual modificările înainte de a le trimite.


[[Fișier:Ghid12.png]]
[[Fișier:Ghid12.png]]
Aceasta este tot! Derulați din nou în jos pentru a vedea că, într-adevăr, cuvântul ''niște'' este acum scris cu litere italice.


[[Fișier:Ghid13.png]]
[[Fișier:Ghid13.png]]