Ghid pas cu pas pentru modificare

De la dexonline wiki
Versiunea din 25 octombrie 2018 12:46, autor: Cătălin.Frâncu (discuție | contribuții)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare

Ghidul de mai jos presupune că ați găsit o greșeală în pagina Ghid de exprimare corectă și doriți să modificați pagina pentru a corecta greșeala. În prealabil, ghidul vă arată cum să vă autentificați.

Crearea unui cont

Pe wiki.dexonline.ro nu permitem crearea neîngrădită de conturi. Dacă nu aveți un cont, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail cu numele de cont favorit (preferabil „Prenume.Nume” sau „Prenume Nume”, dar nu obligatoriu). Apoi, noi vom crea contul. Precizăm că conturile pe dexonline.ro și wiki.dexonline.ro sunt diferite.

Autentificarea

1. Vizitați Pagina principală. Click pe „Autentificare” (ignorați partea despre OpenID, captura de ecran este mai veche).

Ghid01.png


2. Introduceți numele de utilizator și parola și, eventual, bifați „Păstrează-mă autentificat”. Apoi apăsați butonul „Autentificare”.


3. V-ați autentificat cu succes! Remarcați că în partea de sus a paginii apare numele dumneavoastră de cont. Acum puteți merge înapoi la pagina principală.

Ghid05.png


Folosirea sistemului

1. Vizitați Categorie:Sincronizare, care conține articolele publicate până acum.

Ghid06.png


2. Dați click pe articolul dorit, în acest caz Ghid de exprimare corectă.

Ghid07.png


3. Derulați în jos pentru a vedea despre ce greșeală este vorba (în exemplul nostru, cuvântul niște ar trebui să fie scris cu litere italice, dar este scris cu litere drepte).

Ghid08.png


4. Acum începe editarea propriu-zisă. Derulați înapoi la începutul paginii și dați click pe una dintre cele două legături „modificare”. Cea de sus editează întreaga pagină, cea din dreapta unei secțiuni anume editează numai acea secțiune.

Ghid09.png


5. Veți primi o cutie de editare cu textul-sursă al paginii. Nu vă lăsați descurajați de sintaxă, o veți învăța foarte repede. În exemplul nostru, textele italice trebuie încadrate de câte două apostrofuri.

Derulați în jos până găsiți înregistrarea pentru codri înverziți. Remarcați că textul niște nu este inclus între apostrofuri, de aceea nu apare cu litere italice.

Ghid10.png


6. Adăugați câte două apostrofuri înainte și după cuvântul niște. De obicei, noi includem și punctuația adiacentă între apostrofuri (parantezele), dar acesta este un detaliu minor.

Ghid11.png


7. Derulați până la sfârșitul paginii și apăsați „Salvează”. Cu timpul, vă puteți obișnui să apăsați și „Previzualizare” în prealabil, pentru a confirma vizual modificările înainte de a le trimite.

Ghid12.png


8. Aceasta este tot! Derulați din nou în jos pentru a vedea că, într-adevăr, cuvântul niște este acum scris cu litere italice.

Ghid13.png