Ghid pas cu pas pentru modificare

De la dexonline wiki
Sari la navigare Sari la căutare

Ghidul de mai jos presupune că ați găsit o greșeală în pagina Ghid de exprimare corectă și doriți să modificați pagina pentru a corecta greșeala. În prealabil, ghidul vă arată cum să vă autentificați cu OpenID.

Autentificarea

Vizitați Pagina principală. Click pe „Autentificare cu OpenID”.

Ghid01.png


Alegeți identitatea cu care doriți să vă autentificați. Dacă aveți un cont Google, dați click pe „Google”, apoi pe „Autentificare”. Celelalte tipuri de identități funcționează similar.

Ghid02.png


Veți fi trimiși la Google (sau la furnizorul de OpenID ales). Introduceți contul Google și parola.

Ghid03.png


Google (sau furnizorul de OpenID ales) vă va cere permisiunea să comunice numele și adresa dumneavoastră de email către lingv.dexonline.ro, apoi vă va trimite înapoi la pagina noastră.

Dacă este prima dată când vă autentificați, va trebui să vă alegeți numele dorit pe lingv.dexonline.ro. Vă recomandăm să folosiți numele întreg, căci articole vor purta semnătura dumneavoastră.

La autentificările ulterioare, acest pas nu mai este necesar.

Ghid04.png


V-ați autentificat cu succes! Remarcați că în partea de sus a paginii apare numele dumneavoastră de cont. Acum puteți merge înapoi la pagina principală.

Ghid05.png


Vizitați Categorie:Sincronizare, care conține articolele publicate până acum.

Ghid06.png


Dați click pe articolul dorit, în acest caz Ghid de exprimare corectă.

Ghid07.png


Derulați în jos pentru a vedea despre ce greșeală este vorba (în exemplul nostru, cuvântul niște ar trebui să fie scris cu litere italice, dar este scris cu litere drepte).

Ghid08.png


Acum începe editarea propriu-zisă. Derulați înapoi la începutul paginii și dați click pe una dintre cele două legături „modificare”. Cea de sus editează întreaga pagină, cea din dreapta unei secțiuni anume editează numai acea secțiune.

Ghid09.png


Veți primi o cutie de editare cu textul-sursă al paginii. Nu vă lăsați descurajați de sintaxă, o veți învăța foarte repede. În exemplul nostru, textele italice trebuie încadrate de câte două apostrofuri.

Derulați în jos până găsiți înregistrarea pentru codri înverziți. Remarcați că textul niște nu este inclus între apostrofuri, de aceea nu apare cu litere italice.

Ghid10.png


Adăugați câte două apostrofuri înainte și după cuvântul niște. De obicei, noi includem și punctuația adiacentă între apostrofuri (parantezele), dar acesta este un detaliu minor.

Ghid11.png


Derulați până la sfârșitul paginii și apăsați „Salvează”. Cu timpul, vă puteți obișnui să apăsați și „Previzualizare” în prealabil, pentru a confirma vizual modificările înainte de a le trimite.

Ghid12.png


Aceasta este tot! Derulați din nou în jos pentru a vedea că, într-adevăr, cuvântul niște este acum scris cu litere italice.

Ghid13.png