Imagini pentru cuvântul zilei

De la dexonline wiki
Versiunea din 3 februarie 2014 19:44, autor: Cătălin.Frâncu (discuție | contribuții) (Pagină nouă: Administrarea are trei componente. == 1. Reducerea dimensiunilor imaginilor == La http://dexonline.ro/admin/wotdImages.php veți găsi o secțiune numită „comprimă imagini”...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Sari la navigare Sari la căutare

Administrarea are trei componente.

1. Reducerea dimensiunilor imaginilor

La http://dexonline.ro/admin/wotdImages.php veți găsi o secțiune numită „comprimă imagini”. Adăugați un fișier zip cu imagini. Sistemul va încerca să reducă dimensiunile imaginilor și vă va returna o arhivă cu fișierele modificate. Numele fișierelor vor fi păstrate, dar unele dintre ele vor căpăta extensia .png, dacă prin conversia la PNG se economisește spațiu.

Acest pas nu este obligatoriu, dar este foarte încurajat. Pentru primele 16 imagini primite în februarie 2012, comprimarea a redus mărimea fișierelor cu aproape 50%, prin artificii ca eliminarea datelor EXIF, conversia la formatul PNG și optimizarea PNG-urilor cu optipng.

2. Încărcarea imaginilor pe site

Tot la http://dexonline.ro/admin/wotdImages.php puteți adăuga imagini. Puteți crea directoare și subdirectoare -- alegeți orice structură doriți.

3. Adăugarea de imagini la cuvântul zilei

La http://dexonline.ro/admin/wotd.php puteți edita liniile tabelului pentru a le asocia imagini. Noul câmp, „Imagine” se autocompletează și știe să caute în toată structura de directoare creată la punctul (2).