Intrare:233274

De la dexonline wiki
Versiunea din 12 martie 2019 15:20, autor: Cătălin.Frâncu (discuție | contribuții) (Înlocuire de text - 'dexonline.ro/editEntry.php' în 'dexonline.ro/editare-intrare')
Sari la navigare Sari la căutare

Intrare #233274 (fluxometru)

Cred că de fapt este vorba de fluxmetru, iar la webermetru în DN s-a strecurat o greșeală de tipar. Altfel, fluxometru nu este definit nicăieri. E drept că definițiile nu sunt identice -- fluxmetrul măsoară fluxul, webermetrul măsoară variația fluxului. Dar probabil se referă la același instrument. Cătălin.Frâncu (discuție)

În acest moment definiția din DN pare greșită. Eu aș marca-o ca atare și aș trece peste. Poate dacă vom avea mai multe informații vom reveni asupra ei, dar pînă atunci cred că soluția corectă este ignorarea. Radu Borza (discuție) 14 august 2017 00:15 (EEST)
Și eu cred că definiția e greșită. Nici definițiile webermetrului nu par corecte (weber este unitatea de măsură pentru flux magnetic, deci webermetrul ar trebui să măsoare fluxul, nu „variația” acestuia). Nici sinonimia webermetru = fluxmetru nu e corectă, dacă cel din urmă măsoară și alte feluri de flux (luminos). Matei GALL (discuție) 14 august 2017 09:52 (EEST)

Am făcut comentariu la definiție și am șters această intrare (și lexemul). Matei GALL (discuție) 15 august 2017 08:49 (EEST)


Legături