Intrare:260814

De la dexonline wiki
Versiunea din 12 martie 2019 14:20, autor: Cătălin.Frâncu (discuție | contribuții) (Înlocuire de text - 'dexonline.ro/editEntry.php' în 'dexonline.ro/editare-intrare')
Sari la navigare Sari la căutare

Intrare #260814 (eresenacialnic)

În DLR intrarea este ERESENACEÁLNIC, dar nu asta ar fi tema, ci fonturile pe care le-am găsit în urma căutărilor vizând scrierea cât mai fidelă a etimoanelor slavone vechi bisericești prezente cu duiumul în DLR. Astfel, o aproximare grafică a etimonului, în caracterele pe care le putem afișa deocamdată, ar fi ѤРЄСЄНАЧѦЛЬНИКЪ, dar nici E iotacizat (Ѥ), nici Є și nici A nu sunt chiar ceea ce ar trebui să fie. Fontul care seamănă cel mai mult, după părerea mea, este Monomakh Unicode de la această pagină. De luat în considerare.

Cătălin.Frâncu (discuție) Mda, mă tot gândeam cum să procedăm cu chirilicele. Problema e că e un întreg coșmar logistic:

  1. La ce etimologii se aplică? Doar la vechea slavă, sau și la bulgară, ucraineană etc.?
  2. E nevoie de niște extra cod ca să nu includem fontul decât pe paginile care îl cer -- care pot fi paginile cu definiții, pagini de editare, cuvântul zilei, oriunde apar definiții.

Ladislau.Strifler (discuție) 5 aprilie 2018 22:44 (EEST)

  1. După câte am văzut doar edițiile noi ale dicționarului conțin grafiile slavone vechi. La bulgară și ucraineană, par a fi folosite chirilice moderne.

Legături