Intrare:29895

Versiunea din 13 martie 2019 11:28, autor: Cătălin.Frâncu (discuție | contribuții) (Înlocuire de text - '{{PAGENAME}}' în '{{SUBPAGENAME}}')
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)

Intrare #29895 (jos (adv.))

De analizat dacă pentru sensurile de substantiv sau interjecție (tratare separat de unele surse - NODEX, Șăineanu) e mai bine să facem intrări (arbori) separate.
De văzut și dacă sensurile 3 și 4 nu se suprapun cu sensurile 3 și 4 de la intrarea [jos (adj.)|https://dexonline.ro/editare-intrare?id=235118]. Matei GALL (discuție) 28 august 2017 16:54 (EEST)

În opinia mea există doar două metode de a prezenta adjectivele și adverbele: fie cu arbori separați, fie cu o modalitate de a marca adjectivul ca adverbizabil. În cazul în care nu toate sensurile adjectivului se adverbizează mi se pare că ar fi o complicație varianta a doua. Radu Borza (discuție) 30 august 2017 17:46 (EEST)
A, apropo de 3. și 4. e o problemă pe care am semnalat-o mai demult: nu avem explicația scrisă. Cineva mai nepriceput în ale dicționarelor o să creadă că jos înseamnă „În legătură cu modul de a cînta”. De fapt aici trebuie două acțiuni:
  • Scrierea definiției inițiale;
  • Punerea explicației în paranteze sau orice altă modalitate de a specifica că nu face parte din glosă, ci e doar un text ajutător.
Radu Borza (discuție) 30 august 2017 17:46 (EEST)
Sincer, nu prea înțeleg. Eu nu am făcut decât să elimin paranteza, care mi se părea inutilă în lipsa unui text (e doar o înșiruire de sinonime, iar cele două puncte implică existența unei înșiruiri). Are rost să adaug și sinonimele după paranteză? Sau să pun paranteza ca un comentariu (subsens separat) după sensul cu sinonimele? Cum ar arăta mai bine pe pagina cu rezultate (e drept că acum nu arată prea bine)? Matei GALL (discuție) 30 august 2017 18:57 (EEST)

Legături