Intrare:52925

Versiunea din 13 martie 2019 10:28, autor: Cătălin.Frâncu (discuție | contribuții) (Înlocuire de text - '{{PAGENAME}}' în '{{SUBPAGENAME}}')
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)

Intrare #52925 (șofer)

Sunteți de acord cu această abordare a unor s.m. + s.f. (intrări diferite cu arbore unic)? Explicația poate fi preluată de la una din definiții (de regulă cea pentru masculin) sau poate fi reformulată pentru a corespunde ambelor genuri. Am adăugat ambele etimologii și am adaptat denumirea arborelui. Mie mi se pare aiurea să avem arbori separați pe fiecare intrare din moment ce sensul este același. Matei GALL (discuție) 1 martie 2018 19:35 (EET)

Pare în regulă. Dă, Doamne, să meargă toți arborii formulați în termeni neutri. Cătălin.Frâncu (discuție) 2 martie 2018 11:23 (EET)
Nu merge întotdeauna, dar unii termeni pot fi „adaptați” - elev(ă), specialist(ă) etc. - iar în alte cazuri, ca să nu adăugăm o paranteză complicată, nu cred că formularea la masculin pune probleme de înțelegere a faptului că se referă la ambele genuri: locuitor, muncitor etc. Sau credeți că o astfel de paranteză nu se potrivește cu restul textului, care rămâne la masculin (Adept(ă) al ...)? Matei GALL (discuție) 2 martie 2018 11:59 (EET)
De acord cu abordarea cu (ă) unde se poate. Pentru restul, intenția e să arate cât de cât natural la oricare dintre căutări - masculinul sau femininul. Cătălin.Frâncu (discuție)
Ok, în primă fază o să merg pe formulare neutră sau cu (ă), chiar dacă uneori acordul este subînțeles. Ulterior, dacă se dorește o formulare riguroasă, aceste intrări/arbori pot fi clonate... Matei GALL (discuție) 2 martie 2018 12:21 (EET)

Legături