Diferență între revizuiri ale paginii „Ofertă pentru lingviști”

De la dexonline wiki
Sari la navigare Sari la căutare
Linia 57: Linia 57:
== Aspectele tehnice ==
== Aspectele tehnice ==


Introducerea datelor se face la http://lingv.dexonline.ro. Am creat acest site auxiliar pentru a folosi MediaWiki, un sistem software pe care rulează multe alte site-uri, printre care și Wikipedia. Astfel, evităm să reinventăm roata în ce privește editarea colaborativă a unui site. De pe lingv.dexonline.ro, articolele se importă automat în fiecare noapte pe DEX online.
Introducerea datelor se face aici, la http://wiki.dexonline.ro. Folosim MediaWiki, un software popular, folosit de multe alte site-uri, printre care și Wikipedia. Astfel, evităm să reinventăm roata în ce privește editarea colaborativă a unui site. De pe wiki.dexonline.ro, articolele se importă automat în fiecare noapte pe DEX online.


Vă invităm să citiți [http://lingv.dexonline.ro/wiki/Ghidul_lingvistului Ghidul lingvistului] și să ne semnalați orice nelămuriri, pentru a îmbunătăți acest ghid.
Vă invităm să citiți [[Ghidul lingvistului]] și să ne semnalați orice nelămuriri, pentru a îmbunătăți acest ghid.

Versiunea de la data 4 februarie 2014 02:11

Ne face plăcere să vă propunem o colaborare cu proiectul DEX online.

Natura muncii

Pentru moment, DEX online dorește să adune articole pe teme de exprimare corectă. Deocamdată avem doar câteva (vedeți http://dexonline.ro/articole), dar sunt puține și imperfecte.

Oferta financiară

DEX online plătește următoarele tarife:

  1. Pentru articole originale, 2€ / 1.000 de semne;
  2. Pentru compilații din mai multe surse fără elemente originale, 1,20€ / 1.000 de semne;
  3. Pentru tehnoredactarea unor materiale existente (Gramatica limbii române etc.), 0,40€ / 1.000 de semne;
  4. Pentru refolosirea unui articol al dumneavoastră publicat altundeva, 0,40€ / 1.000 de semne.

Orientativ, articolul Din și dintre are 6.500 de semne. Prin semn înțelegem orice caracter (literă, punctuație, simboluri de formatare) în sintaxă wiki.

Toate tarifele sunt negociabile. În special pentru categoriile (2) și (3) vă rugăm să ne comunicați înainte să începeți lucrul, căci există documente ușor sau greu de compilat și de tehnoredactat.

Cerințe

  • Vă rugăm să faceți toate eforturile să ne trimiteți materiale fără greșeli de tipar;
  • Acceptăm articole originale sau republicate numai din partea experților în domeniu (de exemplu, absolvenți ai unei facultăți de litere);
  • Acceptăm materiale tehnoredactate numai dacă ele au fost produse cu bani publici (nu putem prelua materiale produse cu fonduri private);
  • Pentru articole publicate anterior trebuie să aveți drept de republicare (publicația originală să nu aibă drepturi exclusive).

Limitele

Deocamdată, dorim să investim 100€ pe lună în articole noi, sumă totală pentru toți colaboratorii noștri. Dincolo de această sumă, putem accepta oricâte articole, dar singura răsplată pe care v-o putem oferi este vizibilitatea și recunoștința utilizatorilor noștri.

Este un proiect nou și dorim să-i dăm timp să crească. Din semnele de până acum, articole noastre sunt vizitate des și sunt apreciate. Totuși, dorim să ne asigurăm de aceasta înainte de a mări bugetul dedicat articolelor.

Licența

DEX online nu cere exclusivitate pentru aceste articole. Le puteți republica sau vinde oricui altcuiva doriți. Evident, toate articolele vor fi semnate vizibil cu numele dumneavoastră.

Vă cerem însă să ne oferiți aceste articole sub licența Creative Commons Atribuire-FărăModificări 3.0 România (în engleză: CC BY-ND 3.0). Pe scurt, oricine poate copia și redistribui articolele dumneavoastră, inclusiv pentru scopuri comerciale, dar numai cu menționarea dumneavoastră ca autor și numai textual.

Această licență va apărea după fiecare articol publicat.

Paternitatea

Pentru articole originale, dumneavoastră trebuie să fiți unicul autor al articolelor pe care ni le oferiți. DEX online nu tolerează plagiatul, căci el afectează reputația ambelor părți.

Contract semnat

DEX online nu pretinde niciun contract semnat. Desigur, dacă dumneavoastră preferați un contract semnat, putem redacta unul bazat pe această ofertă.

Colaborarea cu alți lingviști

Intenția noastră este să construim, în timp, o echipă de lingviști cu care să colaborăm pentru articole și pentru elaborarea de definiții. Ca parte firească din procesul științific, ne așteptăm ca între dumneavoastră să apară ocazional diferențe de opinie.

DEX online încurajează politica Wikipedia în privința consensului. Mai exact, fiecare pagină are anexată o pagină pentru discuții, pentru ca persoanele interesate să poată sugera modalități de îmbunătățire a unei pagini, până la atingerea unei forme a articolului cu care toată lumea să fie de acord.

Când consensul este imposibil, autorul unui articol are ultimul cuvânt. Vă rugăm însă să fiți la curent cu lista de articole deja existente și să ne contactați înainte de a începe să scrieți un material care contrazice unul dintre articolele de acolo. Nu ne deranjează să publicăm simultan articole contradictorii, dar în acest caz dorim să ne asigurăm că ambele articole sunt prezentate ca puncte de vedere, nu ca adevăruri definitive.

Aspectele tehnice

Introducerea datelor se face aici, la http://wiki.dexonline.ro. Folosim MediaWiki, un software popular, folosit de multe alte site-uri, printre care și Wikipedia. Astfel, evităm să reinventăm roata în ce privește editarea colaborativă a unui site. De pe wiki.dexonline.ro, articolele se importă automat în fiecare noapte pe DEX online.

Vă invităm să citiți Ghidul lingvistului și să ne semnalați orice nelămuriri, pentru a îmbunătăți acest ghid.