Widgets

De la dexonline wiki
Sari la navigare Sari la căutare

NOTĂ: Această componentă a fost implementată și este live pe site.

Pe această pagină vom discuta reorganizarea paginii principale (poate și a celorlalte). Pagina principală este cam încărcată, ceea ce este rău dpdv al uzabilității.

Putem face pur și simplu o listă de widget-uri care să stea în noua zonă și să aibă mărime standard. Sau putem face categorii pentru rețele sociale, articole, cuvinte, jocuri.

Toate widgeturile trebuie să poată fi accesibile și prin bara de meniu.

Butoane, cutii și linkuri de Facebook și Google+

Cutia de Facebook parcă e prea mare cu poze cu tot, mai ales că la mine depășește un rând, vezi aici (are o poză pe rândul al doilea care strică complet aspectul).

De asemenea, e cam enervant că butoanele de +1 și Like nu funcționează și ca link-uri respectiv către Facebook și Google+.

Putem face două widgeturi pentru noua zonă:

  • un like box cu toți parametrii debifați (220x50 pixeli);
  • un buton +1 cu mărime = 24 px, annotation = bubble, și URL-ul dexonline.ro (cel de acum), la care să adăugăm noi un link către pagină. Sau cred că putem folosi, chiar în buton, URL-ul paginii noastre de Google+.

Cuvinte

Aici avem

  • cuvântul zilei
  • cuvântul lunii
  • cuvânt aleator

Articole

  • articolul lunii

Jocuri

Un singur link către o pagină nouă, dexonline.ro/jocuri, sau două linkuri separate:

  • spânzurătoarea
  • moara cuvintelor

Design

De asta se va ocupa Sonia. La prima vedere, avem 7-8 widgeturi, deci minim 400px pe verticală. Cu spațiere și cu (eventualele) patru nume de categorii, ajungem la vreo 550. Deci s-ar potrivi bine într-o coloană pe dreapta, să zicem de 300px lățime.

Pe viitor, dacă vom avea 20 de widgeturi, am putea limita la 8 alegerile utilizatorilor, ca să nu dezechilibrăm coloana. Sau gândim alt layout.

Implementare

Ideea cu checkboxuri mi se pare acceptabilă. Un link mic <personalizează această coloană> va duce la o pagină cu checkboxuri.

Salvarea ar semăna, dar nu perfect, cu preferințele de acum. Widgeturile trebuie să poată fi ordonate, deci un simplu set MySQL nu mai este suficient. Aș crea un tabel nou și un cookie nou. Sau nu facem cookie și îndemnăm oamenii să se autentifice dacă vor să-și personalizeze widgeturile.

Aș vota ca widgeturile să apară doar pe prima pagină. Mă gândesc că avem power users care trebuie să se poată concentra pe conținut.

Toate widgeturile ar trebui să poată fi scoase (inclusiv cele de FB / Google+, căci cine e agresiv împotriva lor oricum nu ne va da like). De aici decurge nevoia de a face ceva rezonabil când utilizatorul are 0 widgeturi (valabil și în cazul când paginile în afara celei principale nu au widgeturi).