Modificări

Jump to navigation Jump to search

Ghid pentru imaginea zilei

954 de octeți adăugați, 19 martie
fără descrierea modificării
În principiu, fiecare dintre colaboratorii noștri are alocate cuvintele dintr-o perioadă fixă a lunii (5 sau 10 zile pe lună).
Noi vom încerca să vă trimitem lista de cuvinte ale zilei care trebuie ilustrate cu cel puțin o lună înainte, ca să puteți lucra în ritmul dumneavoastră. Dacă desenatorul doreşte, oferim şi idei pentru ilustrarea cuvintelor, idei de care va ţine cont dacă doreşte.
La rândul nostru, dorim să primim imaginile cu cel puțin o săptămână (preferabil două) înainte de data afișării. Astfel, dacă vreodată intervine o urgență și nu puteți ilustra un cuvânt, ne anunțați și avem timp să căutăm o altă soluție. == Conturile == Fiecare desenator trebuie să se logheze (sau să își facă un cont la dexonline) [https://dexonline.ro/auth/login aici], să ne anunțe și să îi dăm drepturi de desenator pentru a putea accesa uneltele necesare (pagina de cuvinte pregătite și respectiv aplicația de încărcare a desenelor).
== Lista de cuvinte ==
* lista de cuvinte și descrierile asociate (folosiți Pagina Moderatorului, din meniu sau direct: https://dexonline.ro/admin/)
== Rezoluție: 300x300 pixeli sau mai mare ==
Imaginile publicate pe site au cu 300x300 pixeli. Ideal este ca dumneavoastră să ne oferiți imaginea pătrată și la această rezoluțiesau mai mare, pentru ca noi să o publicăm identicfără pierderi de detalii. Altfel, noi vom procesa imaginea astfel:
* Vom decupa pătratul de latură maximă centrat în imaginea primită (dacă ne trimiteți o imagine dreptunghiulară, nu pătrată). Acest pas va pierde bucăți din imagine.
* Vom redimensiona imaginea la 300x300, ceea ce poate introduce artefacte nedoritedacă rezoluția e mai mică.
Exemplu: dacă ne trimiteți o imagine de 1000x600, noi vom decupa un pătrat de 600x600 din centrul ei, aruncând două fâșii de 200x600 în stânga și în dreapta imaginii. Apoi vom redimensiona pătratul la 300x300.
== Modalitatea de trimitere ==
Puteți să îi trimiteți imaginile lui Doru Radu sau lui Radusă le încărcați direct în [https://dexonline.ro/admin/wotdImages.php structura de imagini]. Alternativ, este mai comod și mai rapid să le trimiteți prin e-mail, cu următorii parametri:
* către: wotd arond dexonline punct ro
Adresa de e-mail este conectată cu un program care preia imaginea și o încarcă pe site. El vă va răspunde la e-mail pentru a vă anunța dacă operația s-a terminat cu succes sau dacă au apărut erori.
== Situaţii speciale ==
== Situaţii speciale ==Se întâmplă, să zicem în medie o dată pe lună, să dorim să marcăm un eveniment din acele zile. De obicei încercăm să omagiem o personalitate care tocmai a decedat (ex: Leonard Nimoy, Elisabeta Polihroniade, Solomon Marcus) sau să atragem atenţia asupra unei descoperiri ştiinţifice de excepţie (de ex, confirmarea existenţei undelor gravitaţionale). Într-o astfel de situaţie, rugăm desenatorul să încerce să facă o ilustraţie în interval de câteva ore, pentru ca la începutul zilei următoare, desenul să fie deja pe site, alături de cuvântul propus ad-hoc. Cuvântul pe care deja l-a desenat va fi mutat, în principiu, în aceeaşi zi a anului următor.
Se întâmplă, Şi mai rar ne permitem zicem considerăm că o imagine nu este adecvată cuvântului - în medie o dată pe lună, să dorim să marcăm un eveniment din acele zile. De obicei încercăm să omagiem o personalitate care tocmai 2015 s-a decedat (ex: Leonard Nimoy, Elisabeta Polihroniade, Solomon Marcus) sau să atragem atenţia asupra unei descoperiri ştiinţifice întâmplat de excepţie (de ex, confirmarea existenţei undelor gravitaţionale)3-4 ori. Într-o astfel de situaţieÎn acest caz, rugăm desenatorul artistul încerce să facă o ilustraţie în interval de câteva ore, pentru ca la începutul zilei următoare, repete desenul să fie deja pe site, alături explicându-i de cuvântul propus ad-hocce este nevoie.
849 de modificări

Meniu de navigare