Diferență între revizuiri ale paginii „Instrucțiuni de instalare”

Sari la navigare Sari la căutare
Instrucțiuni pentru OpenID Connect
(Instrucțiuni pentru OpenID Connect)
Linia 198: Linia 198:
* Editați prima secțiune conform nevoilor dumneavoastră. Aproape sigur nu aveți nevoie să modificați nimic în secțiunile <tt>location</tt>.
* Editați prima secțiune conform nevoilor dumneavoastră. Aproape sigur nu aveți nevoie să modificați nimic în secțiunile <tt>location</tt>.
* Vizitați <tt><nowiki>http://localhost/DEX</nowiki></tt>
* Vizitați <tt><nowiki>http://localhost/DEX</nowiki></tt>
== Configurarea OpenID Connect ==
Această secțiune vă interesează doar dacă folosiți pentru autentificare un cont Google și dacă doriți ca această funcționalitate să meargă și pe instalarea dumneavoastră locală.
Pe 20 aprilie 2015, [https://developers.google.com/identity/protocols/OpenID2Migration Google a întrerupt suportul pentru OpenID 2.0] și recomandă migrarea la OpenID Connect (sau la alte sisteme, dar noi am ales OpenID Connect). Pentru a vă putea conecta cu contul Google pe instalarea dumneavoastră locală, trebuie să urmați o procedură care nu este grea, dar este migăloasă. Urmați acești pași:
# Creați un proiect în [https://console.developers.google.com/ Google Developers Console]
# Pentru acest proiect, creați un ID de client și un secret conform [https://developers.google.com/identity/protocols/OpenID2Migration#openid-connect instrucțiunilor] (pașii a-f)
# În fereastra „redirect URIs”, introduceți URL-ul la care utilizatorul revine după autentificare. Acesta depinde de calea unde ați făcut instalarea locală, de exemplu:
#* <tt><nowiki>http://localhost/DEX/wwwbase/auth/revenireOpenidConnect.php</nowiki></tt>
#* <tt><nowiki>http://localhost/~username/DEX/wwwbase/auth/revenireOpenidConnect.php</nowiki></tt>
# În fișierul de configurare <tt>dex.conf</tt>, în secțiunea <tt>[openid]</tt>, adăugați o linie cu ID-ul de client și secretul, în formatul
#* <tt>credentials[accounts.google.com] = "ID_client|secret"</tt> (înlocuiți valorile <tt>ID_client</tt> și <tt>secret</tt> cu valorile din Google Developers Console)


== Ținerea la zi ==
== Ținerea la zi ==

Meniu de navigare