Diferență între revizuiri ale paginii „Editarea lexemelor”

Sari la navigare Sari la căutare
1.228 de octeți adăugați ,  24 iunie 2016 15:49
fără descrierea modificării
Linia 60: Linia 60:


Opțional, invizibil public. Dacă observați greșeli în paradigmă, notați-le în acest câmp și ele vor fi semnalate unui moderator cu drept de gestiune a LOC.
Opțional, invizibil public. Dacă observați greșeli în paradigmă, notați-le în acest câmp și ele vor fi semnalate unui moderator cu drept de gestiune a LOC.
=== Clonează ===
Clonarea creează un lexem aproape identic cu cel în curs de editare. El va avea același nume și aceleași definiții asociate. Descrierea noului lexem va fi prefixată cu cuvântul CLONĂ. Clona va fi creată fără flexiuni (modelul de flexionare T1), chiar dacă lexemul original avea flexiuni.
Folosiți clonarea pentru a sparge un lexem nediferențiat în două lexeme omonime. De exemplu, dacă inițial toate definițiile pentru ''episcop'' sunt reunite într-un singur lexem, puteți să clonați acest lexem și să adăugați descrierile ''prelat'' și ''aparat''. Apoi trebuie să asociați definițiile în mod corect cu cele două lexeme.
=== Șterge ===
   
Șterge lexemul. Definițiile cu care el era asociat nu vor fi șterse, dar, dacă nu sunt asociate cu niciun alt lexem, ele vor deveni neasociate, ceea ce înseamnă că nu vor fi niciodată afișate ca rezultat al unei căutări. Probabil trebuie să vă asigurați că definițiile respective sunt asociate cu un alt lexem înainte de a-l șterge pe acesta.
Lexemele care sunt parte din LOC nu pot fi șterse, pentru a preveni modificarea accidentală a LOC. Scoateți întâi lexemul din LOC, după care îl puteți șterge.

Meniu de navigare