Modificări

Jump to navigation Jump to search
468 de octeți adăugați ,  3 aprilie 2017 18:31
Adăugat observațiile lui Cătălin (mail).
Linia 3: Linia 3:  
[[Utilizator:Matei GALL|Matei GALL]] ([[Discuție Utilizator:Matei GALL|discuție]]) 17 martie 2017 22:09 (EET)
 
[[Utilizator:Matei GALL|Matei GALL]] ([[Discuție Utilizator:Matei GALL|discuție]]) 17 martie 2017 22:09 (EET)
 
* Am făcut câteva permutări de sensuri față de DEX, încercând să integrez cât mai bine sensurile și exemplele din NODEX și DLRLC. Câteva puncte unde nu știu cum e cel mai bine:
 
* Am făcut câteva permutări de sensuri față de DEX, încercând să integrez cât mai bine sensurile și exemplele din NODEX și DLRLC. Câteva puncte unde nu știu cum e cel mai bine:
*# Sensul '''8.6.''' (am pus un comentariu).
+
# Sensul '''8.6.''' (am pus un comentariu).
*#* [Tavi] cred ca e mai nimerit la 13. (A scoate din sine însuși.)
+
#* [Tavi] cred ca e mai nimerit la 13. (A scoate din sine însuși.)
*# Sensurile '''12.''' și '''17.''' ar trebui unificate, sau le lăsăm așa?
+
# Sensurile '''12.''' și '''17.''' ar trebui unificate, sau le lăsăm așa?
*#* [Tavi]  eu cred ca pot fi unificate si plasate la sfirsit de tot, ca doua subcategorii ale unei aceleiasi categorii. Unele de la 12 pot fi mutate la 17 (de pilda 12.12 si 12.13).
+
#* [Tavi]  eu cred ca pot fi unificate si plasate la sfirsit de tot, ca doua subcategorii ale unei aceleiasi categorii. Unele de la 12 pot fi mutate la 17 (de pilda 12.12 si 12.13).
*# Există diferențe de tratament între surse cu privire la încadrarea unor formule ca ''expresie'' sau ''locuțiune (verbală)''.
+
# Există diferențe de tratament între surse cu privire la încadrarea unor formule ca ''expresie'' sau ''locuțiune (verbală)''.
*#* [Tavi] Cred ca aici tot noi trebuie sa le filtram, considerind ca locutiunea reprezinta o imbinare de cuvinte cu sens unitar si functie gramaticala unica.
+
#* [Tavi] Cred ca aici tot noi trebuie sa le filtram, considerind ca locutiunea reprezinta o imbinare de cuvinte cu sens unitar si functie gramaticala unica.
*# La definițiile scurte, simple înșiruiri de sinonime, lăsăm așa (definiția goală, sinonimele marcate separat), sau le includem în definiție? Nu știu cum vor apărea în final la prezentare...
+
# La definițiile scurte, simple înșiruiri de sinonime, lăsăm așa (definiția goală, sinonimele marcate separat), sau le includem în definiție? Nu știu cum vor apărea în final la prezentare...
*#* [Tavi] Cred ca ar trebui sa facem o diferentiere clara intre modelul intern si cel "vizual". Daca nu exista, ar fi bine sa definim conceptele in detaliu.
+
#* [Tavi] Cred ca ar trebui sa facem o diferentiere clara intre modelul intern si cel "vizual". Daca nu exista, ar fi bine sa definim conceptele in detaliu.
*# Pentru sinonimele verbelor este destul de clară referirea la o anumită categorie de tranzitivitate? Ex. la sensul '''29.''' sinonimul ''duce (verb)'' se referă de fapt la ''a se duce'', la '''32.''' sinonimul ''rostogoli'' se referă la ''a se rostogoli'' etc. E ok, sau includem sinonimul în definiție?
+
# Pentru sinonimele verbelor este destul de clară referirea la o anumită categorie de tranzitivitate? Ex. la sensul '''29.''' sinonimul ''duce (verb)'' se referă de fapt la ''a se duce'', la '''32.''' sinonimul ''rostogoli'' se referă la ''a se rostogoli'' etc. E ok, sau includem sinonimul în definiție?
*#* [Tavi] Eu as adauga explicit daca este vorba despre o forma tranzitiva, reflexiva, etc.
+
#* [Tavi] Eu as adauga explicit daca este vorba despre o forma tranzitiva, reflexiva, etc.
 
   
* [Tavi] Nu prea vad diferente intre 24 si 25.
 
* [Tavi] Nu prea vad diferente intre 24 si 25.
 +
*[Cătălin]
 +
# '''6.8''' este un sens care constă doar dintr-un exemplu și este și etichetat cu un sinonim. Este bine așa?
 +
# '''11''' ar merge unificat cu '''28'''? Altfel, ar fi util un exemplu (dacă există vreunul) ca să vedem diferența.
 +
# În rest, sunt multe unde e greu să găsești încadrarea perfectă, dar tocmai de aceea cred că nu există o soluție unică. De exemplu: '''8.1, 8.4''' nu induc neapărat ideea de „inutilitate” indusă de sensul '''8'''.
    
----
 
----
Lingviști
506 modificări

Meniu de navigare